Marije Verbeeck is tekstschrijver en geeft cursussen, schrijfcursussen; Intuïtief schrijven, Poëzie workshops, Creatief schrijven en Autobiografisch schrijven

you can find this page online at www.marijeverbeeck.nl/index.html
skip to content

Schrijfcursus

Het aardige van het ambacht schrijven is dat je het nooit leert. Aldus Simon Carmiggelt. Waarom zou je dan tòch een cursus volgen?

Je ontdekt hoe anderen een zelfde opdracht aanpakken: zo kan het ook. In cursusverband moet je als je vastloopt gewoon door: de stok achter de deur.
Je leert je werk te delen en merkt dat het best te doen is, leerzaam, zelfs leuk.
Je krijgt opdrachten die je uit jezelf niet bedacht had en ontdekt onvermoede talenten en mogelijkheden.
Je krijgt aanwijzingen om dichter bij je schrijfdoelen te komen. Is dit wat je zeggen wil, is het duidelijk, is het boeiend, is de toon goed gekozen, is het af, of is het al te veel? 
Waarschijnlijk bedoelde Carmiggelt dat je bij alle ambachten, waaronder schrijven, nooit bent uitgeleerd.

Het actuele cursusaanbod vind je op de thuispagina onder nieuws. Daarnaast kun je bij mij terecht voor een dagworkshop of voor een cursus op maat voor een zelf samengestelde groep vrienden, collega's of buren. In overleg kunnen we een thema of een genre kiezen. Dit kan op eigen locatie, of bij mij thuis in de hut, een sfeervolle ruimte met een houtkachel en een grote schrijftafel. Geschikt voor maximaal 6 personen.

Ik geef een individuele schrijfcyclus rond zeven Griekse godinnen. Ontdek met welke godinnen jij de meeste en met welke je de minste affiniteit hebt. Ontdek van welk godinnentype je moeder is, je zus, je dochter, je beste vriendin en die vrouw die je wel kunt schieten. Je kunt deze cyclus op elk gewenst moment in laten gaan, werkt in je eigen tempo en je kunt kiezen voor de versie met of zonder schriftelijke feedback.Het Schrijfgenootschap is een gevarieerde en inspirerende onlinecursus voor wat gevorderde schrijvers.

De autobiografische cursus, is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 35 jaar, meestal zijn de deelnemers vijftig plus. Het is voor mensen die hun levensverhaal zouden willen schrijven maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ook geschikt voor wie zich een periode gericht wil verdiepen in het eigen levensverhaal. Of voor mensen die delen van hun levensverhaal willen vastleggen voor kinderen of kleinkinderen.back to top