Marije Verbeeck is tekstschrijver en geeft cursussen, schrijfcursussen; Intuïtief schrijven, Poëzie workshops, Creatief schrijven en Autobiografisch schrijven

you can find this page online at www.marijeverbeeck.nl/index.html
skip to content

Zeven Griekse godinnen, een individuele online schrijfcyclus

In deze schrijfcyclus maak je kennis met Afrodite, Artemis, Athene, Demeter, Hera, Hestia en Persephone. Ze staan ieder voor een vrouwelijk oertype: ze vertegenwoordigen patronen van samenhangende eigenschappen en karaktertrekken van vrouwen, met hun sterke en minder sterke, aantrekkelijke en lastiger kanten.
Elke vrouw zal in zichzelf godinnentypes herkennen en ontdekken dat een bepaald type in haar persoonlijkheid sterk of wat minder goed ontwikkeld is, of misschien helemaal ontbreekt. 

Ultrakorte karakteriseringen
De godinnen laten zich leiden door wat ze zelf belangrijk vinden. Demeter is zorgzaam en moederlijk, Afrodite een creatief en sensueel feestnummer. Athene bekijkt de wereld graag rationeel, Hestia is huiselijk en spiritueel. Onafhankelijk en zelfverzekerd is Artemis, terwijl Hera haar identiteit vooral als echtgenote voelt. Persefone kun je zien als eeuwige tiener, terwijl ze tegelijk koningin van de onderwereld is. 
Meestal voel je je sterk verwant met twee of drie godinnen en met een of twee niet, of nauwelijks. De anderen bewonder je, of je staat er ambivalent tegenover.

Hoe werkt het?
Je krijgt zeven keer een werkpakket per mail. Daarin vind je een beschrijving van de godin in kwestie, in woord en beeld. Je loopt een tijdje met haar rond: wie is zij? Hoe staat ze in het leven? Wat zijn haar talenten en haar valkuilen? Wat kan ik van haar leren? Je zult haar gaan herkennen in jezelf en in de vrouwen om je heen. 
Natuurlijk vind je schrijfopdrachten in dat pakket. Drie per godin. Al schrijvend verdiep je je kennismaking en onderzoek je je verbinding met haar.  
De schrijfopdrachten nodigen uit om werk in verschillende genres te schrijven. Vormen van autobiografisch schrijven, de brief, intuïtief schrijven, monoloog, miniatuur, dagboeknotities en zeven verschillende dichtvormen, bijvoorbeeld.
De schrijfopdrachten doe je in je eigen tempo. Als je met een godin klaar bent, mail je naar wens wat je geschreven hebt, voor feedback. Daarna ontvang je het werkpakket rond de volgende godin. 

Dit is een schrijfcyclus. Als schrijfdocent zal ik je teksten alleen bekijken op vorm, toon, informatiedichtheid, originaliteit, zintuiglijkheid, toegankelijkheid, structuur, woordkeus, stijl enzovoorts. Ik zal helemaal niet inhoudelijk op je teksten ingaan.  

Data:
Je schrijft individueel en in je eigen tempo, daarom kun je de cyclus op elk moment in laten gaan.
Investering:
- 7x1 een werkpakket per mail, inclusief drie schrijfopdrachten: 250,- euro
- ditzelfde, inclusief feedback op al je 21 teksten: 390.- euro


Als je een vraag, wens of opmerking hebt: 06 48645418
marijeverbeeck@gmail.com


back to top