Marije Verbeeck is tekstschrijver en geeft cursussen, schrijfcursussen; Intuïtief schrijven, Poëzie workshops, Creatief schrijven en Autobiografisch schrijven

you can find this page online at www.marijeverbeeck.nl/index.html
skip to content

Commentaar van cursisten:

Inmiddels heb ik bij Marije al 3 schrijfcursussen gevolgd. Kenmerkend voor haar manier van cursus "geven" is de liefdevolle aandacht en het respect voor jou als cursist.Haar vakkennis tav het vak schrijven is boeiend en bloeiend.
De cursus autobiografisch schrijven heeft naast het plezier om te schrijven ook mijn verleden in een breder perspectief gezet. Door je herinneringen te formuleren, die situaties weer naar voren te halen, worden andere herinneringen ook weer geactiveerd. Het mag duidelijk zijn, dat de manier van vragen en de inleidingen naar de leeftijdscategorieën door Marije ontgrendelend werkten.

Irene Koster


"Zo'n 5 á 6 keer per jaar hebben wij een schrijfmiddag geleid door Marije. Deze middagen zijn uniek, verassend en inspirerend. Een ontdekkingstocht naar talenten die je van jezelf niet had verwacht. Marije brengt je stap voor stap naar de uiteindelijke opdracht. De opdrachten zijn zeer veelzijdig, zowel proza als poëzie.
Telkens weet ze weer eerst je creatieve brein te stimuleren, waardoor je onverwachte kanten van jezelf ontdekt en iets unieks weet te schrijven. Wie had ooit gedacht dat ik als echte beta-vrouw nog eens een cursiefje, een haiku, een monumentje, een uitvouwgedicht of een colum zou schrijven."

Inge


het was;
verhelderend, verbijsterend, verwarrend, verblijdend, verfijnd, verfrissend, vergaand

het was een;
verademing, 

er was
verbreding, verdieping, verdwijning, verduidelijking, verdunning, vermaak, verleidingskunst

het was;
verdromen, verdwalen, veredelen, vergroten, verkijken, 

het was;
verdikkeme, vermeldenswaardig verdichtend

Chris Ros (volgde een cursus dichten)


De cursus autobiografisch schrijven is een cursus die je jezelf echt moet gunnen als je het boeiend vindt om op een bijzondere manier terug te kijken op je leven tot nu toe en/of als je het leuk vindt om woorden te geven aan je eigen levenservaringen. Marije helpt je op weg met geweldige werkvormen, waardoor je makkelijker gaat schrijven en ook een manier kunt vinden om om te gaan met indringende herinneringen.
Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd en heb de smaak te pakken gekregen. Ik ben nog steeds bezig met autobiografisch schrijven en heb inmiddels al heel wat mooie levensverhalen. 
Marije is een vakvrouw. Ze heeft "betrokken distantie". Ik vind haar hartelijk en zorgvuldig. Haar feedback is altijd opbouwend. De lesstof is heel inspirerend.

Corry de Mos, Loenen

back to top