Marije Verbeeck is tekstschrijver en geeft cursussen, schrijfcursussen; Intuïtief schrijven, Poëzie workshops, Creatief schrijven en Autobiografisch schrijven

you can find this page online at www.marijeverbeeck.nl/index.html
skip to content

Familieactiviteit: Waar ik vandaan kom

Spannende activiteit met verrassende uitkomst, voor tijdens een familiereünie of zussendag. Door de aard van de opdracht komt 'vroeger' ineens een stuk dichterbij. Gezamelijk creëer je een poëtisch en zintuiglijk beeld van het gedeelde verleden, met genoeg ruimte voor individuele ervaringen. Er wordt geen oordeel over dit verleden geveld. Emoties kunnen aangeraakt en zichtbaar worden, maar worden bewust niet benoemd. De herinneringsvoorraad van iedereen wordt meestal stevig gevoed door de bijdragen van de broers en of de zussen. Waar ik vandaan kom duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor twee tot twaalf personen. Naar wens zal ik de resultaten tot een boekje laten bundelen.

De workshop kan ook door niet-familieleden gedaan worden, bijvoorbeeld door een vriendinnengroep. Dan onderzoekt iedereen zijn persoonlijke geschiedenis.

Na een inleiding krijgen alle aanwezigen dezelfde schrijfopdracht, die individueel wordt uitgewerkt. Voor een prachtig resultaat is wel wat inzet nodig, maar geen schrijftalent of schrijfervaring. Aansluitend verzamel ik het werk en draag ik zorg voor bundeling tot een eenvoudig boekje en verzending in het gewenste aantal.

Kosten:
2 of 3 personen: € 75 p.p., 
4 of 5 personen: € 50 p.p 
6 of meer personen: € 40 p.p.
evt. reiskosten,
evt. 10.00 per bundel, incl. verzending


back to top